Whisky Glenkinchie 12YO 43% 0,7l

Whisky Glenkinchie 12YO 43% 0,7l

3248
39,90 €
S DPH

Za tento produkt získate 39 bonusové body.
Za váš nákupný košík celkom získate 39 bonusových bodov ktoré možno transformovať do poukážky 1,95 €.


 

Jemná, mierna whisky z Lowlands s sladkastou príchuťou. Glenkinchie pochádza z oblasti zelených kopcov a údolia rieky Kinchie v škótskej nížine. Táto 12 ročná whisky má povesť tej najsuchšie a najjemnejšej z radu. Má ľahké telo, minerálnu až maslovú chuť s náznakom štipky škorice a nepatrnou stopou dymu. Mimoriadne svetlá whisky, ktorá, ako sa odborníci zhodujú, v 12 rokoch zrelosti dosahuje svoju dokonalosť.

Vôňa: ľahká, aromatická vôňa s nádychom jačmenného sladu, mandlí, lieskových orieškov a manukového medu a včelieho vosku.

Chuť: veľmi ovocná so zmesou duseného ovocia, dezertného vína, jablkových šupiek a medu. Stáva sa dosť dubovým neskorým podnebím.

Záver: stredne dlhý záver s jačmeňom a čerstvo pokosenou trávou...

Alkohol
43%
Druh
Single Malt
Vek
12-ročný
Balenie
Darčekové balenie
Pôvod
Škótsko

Liehovar Glenkinchie leží v rokline Kinchie Burn neďaleko dediny Pencaitland, East Lothian. Nachádza sa asi 15 míľ od Edinburghu. Pálenica je zasadená do oblasti s poľnohospodárskou pôdou. Názov 'Kinchie' je skomolenina mena 'De Quincy', ktorý bol pôvodným vlastníkom pôdy.

Počiatky liehovaru sa datujú okolo roku 1825, keď ho založili bratia John a George Rate. Hoci neexistujú žiadne priame záznamy, zdá sa pravdepodobné, že Glenkinchie je pôvodná pálenica Milton v tejto oblasti. Bratia ju premenovali pravdepodobne v roku 1837. V roku 1853 sa bratia Rateovci dostali do konkurzu a areál sa zmenil na pílu. O necelých 30 rokov neskôr bol závod prestavaný a výroba whisky obnovená pod vedením majora Jamesa Greya.

Značka Glenkinchie bola pomerne málo známa až do roku 1989, kedy ju United Distillers začala uvádzať na trh pod svojou značkou Classic Malts.

Doručenie objednávky kuriérom SPS zvyčajne nasledujúci pracovný deň od vyzdvihnutia objednávky kuriérom (nevzťahuje sa na sobotu, nedeľu a štántne sviatky).

Objednávky vykonané pred 13:00 (GMT+2) budú odoslaný SPS kuriérom v ten istý deň.

Objednávky vykonané po 13:00 (GMT+2) budú odoslaný SPS kuriérom v nasledovný deň.

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Product added to wishlist

Používame cookies, aby sme zefektívnili prezeranie našej stránky. Ak budete pokračovať bez zmeny vašich nastavení, predpokladáme, že cookies na našej internetovej stránke Wellenmark vám vyhovujú. Viac informácií