#2482 Whisky Wolfburn Aurora GB 46% 0,7l

Whisky Wolfburn Aurora 46% 0,7l

2925
48,50 €
S DPH / Skladom. Objednávky vykonané pred 13:00 budú odoslané SPS kuriérom v ten istý deň

Za tento produkt získate 48 bonusové body.
Za váš nákupný košík celkom získate 48 bonusových bodov ktoré možno transformovať do poukážky 2,40 €.


 

Vydanie z konca roka 2016 z liehovaru Wolfburn, ktoré dozrievalo v kombinácii sudov - 40 % tejto whisky dozrievalo v druhotne plnených sudoch, 40 % v prvotne plnených sudoch po bourbone a 20 % v prvotne plnených sudoch po sherry Oloroso. Veľmi zaujímavé vydanie z liehovaru Wolfburn.

Vôňa: Mandle a pekanové orechy s vlnou sladkých, lepkavých tónov Sherry.

Chuť: Hrozienka, ríbezle, viac zmiešaných orechov a čerstvý jačmeň.

Záver: V závere pretrvávajúce sherry korenie.

Alkohol
46%
Druh
Single Malt
Balenie
Darčekové balenie
Pôvod
Škótsko

V roku 1821 William Smith založil liehovar na okraji mesta Thurso a pomenoval ho Wolfburn podľa vodného toku, z ktorého čerpal. „Burn“ je škótske slovo pre potok alebo rieku.

Liehovar bol postavený z odolného miestneho kameňa v Caithness a pozostatky jeho základov nájdete dodnes. Smith významne investoval do Wolfburnu a rýchlo sa stal dôležitým výrobcom sladovej whisky - daňové záznamy zo začiatku 19. storočia ukazujú, že ide o najväčší liehovar v Caithness. V roku 1826 bola jeho ročná produkcia zhruba 125 000 litrov.

Hladký a ľahko piteľný charakter whisky Wolfburn pramení zo spôsobu jeho výroby. Po dlhom kvasení nasleduje pomalá a jemná destilácia, aby sa získal čistý a hladký destilát. Zrenie prebieha v najkvalitnejších ručne vybraných dubových sudoch. Wolfburn je chladom nefiltrovaný a má úplne prirodzenú farbu.

Doručenie objednávky kuriérom SPS zvyčajne nasledujúci pracovný deň od vyzdvihnutia objednávky kuriérom (nevzťahuje sa na sobotu, nedeľu a štántne sviatky).

Objednávky vykonané pred 13:00 (GMT+2) budú odoslaný SPS kuriérom v ten istý deň.

Objednávky vykonané po 13:00 (GMT+2) budú odoslaný SPS kuriérom v nasledovný deň.

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Product added to wishlist

Používame cookies, aby sme zefektívnili prezeranie našej stránky. Ak budete pokračovať bez zmeny vašich nastavení, predpokladáme, že cookies na našej internetovej stránke Wellenmark vám vyhovujú. Viac informácií