Whisky Glenlivet 12YO Illicit 48% 0,7l

Whisky Glenlivet 12YO Illicit 48% 0,7l

2562
Vypredané
44,50 €
S DPH


Za tento produkt získate 44 bonusové body.
Za váš nákupný košík celkom získate 44 bonusových bodov ktoré možno transformovať do poukážky 2,20 €.


 

V roku 1824, predtým než zakladateľ George Smith získal licenciu pálenicu, bolo Glenlivet ideálnym miestom pre nezákonný obchod so škótskou whisky. Liehovary vyrábali v menších medených destilačných prístrojoch ukrytých pred zákonom. Práve v izolovanom údolí sa George Smith naučil svoje remeslo. Destiloval to, čo sa neskôr stalo svetovo preslávenou single malt škótskou whisky, ktorá má charakteristický ovocný a kvetinový štýl Speyside.

Glenlivet 12 Year Old Illicit Still je inšpirovaný pôvodom a tým, ako bola whisky prvýkrát vyrobená na začiatku 18. storočia.

Vôňa: časti hrušiek, zelené jablká, puding, čerstvo upečené pečivo s lupienkami mandlí a posypom cukru.

Chuť: medová kaša, červené bobule, možno nádych sviatočného korenia.

Záver: vyprážaný banán, sušené dubové korenie, voskové citrusové šupky.

Alkohol
48%
Druh
Single Malt
Vek
12-ročný
Pôvod
Škótsko

Odľahlé a izolované údolie Livet bolo ideálne na nelegálnu destiláciu. Tu sa zakladateľ George Smith naučil svoje remeslo. George, ukrytý pred colníkmi a vojakmi medzi kopcami a bohatými prameňmi, mal čas pomaly destilovať a vyrobiť whisky, ktorá sa čoskoro stala svetovo preslávenou. V auguste 1822 pricestoval kráľ Juraj IV na štátnu návštevu do Škótska a požiadal o vyskúšanie kvapky neslávne známej whisky Glenlivet. Bol to ilegálny dúšok, ale ani to kráľa nezastavilo.

O dva roky neskôr odišiel George do Elginu a stal sa prvým legálnym liehovarníkom vo farnosti Glenlivet. Na konci 30. rokov liehovar The Glenlivet produkoval viac ako 200 galónov týždenne. Po úmrtí Georgea Smitha pripadla úloha pokračovať v jeho celoživotnom diele jeho najmladšiemu synovi Johnovi Gordonovi Smithovi. Mal byť právnikom, ale po smrti svojho otca sa ujal rodinného podnikania.

Po ťažkých časoch prohibície sa prihlásili Američania; smädnejší ako kedykoľvek predtým prahnúci po jemných single maltoch. Jedným z prvých významných zákazníkov bola spoločnosť Pullman Train Company, ktorá začala na svojich trasách podávať miniatúrne fľaše a pomáhala tak rozširovať vynikajúcu whisky po celom kontinente.

Dodnes liehovar pokračuje vo vízii Georga Smitha porušovať tradície, stanovovať nové štandardy a posúvať veci vpred; výberom výnimočných jedinečných sudov, finishov a dodávaním jedinečných jedál a koktailov, aby sa všetkým otvoril svet single maltov.

Doručenie objednávky kuriérom SPS zvyčajne nasledujúci pracovný deň od vyzdvihnutia objednávky kuriérom (nevzťahuje sa na sobotu, nedeľu a štántne sviatky).

Objednávky vykonané pred 13:00 (GMT+2) budú odoslaný SPS kuriérom v ten istý deň.

Objednávky vykonané po 13:00 (GMT+2) budú odoslaný SPS kuriérom v nasledovný deň.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Product added to wishlist

Používame cookies, aby sme zefektívnili prezeranie našej stránky. Ak budete pokračovať bez zmeny vašich nastavení, predpokladáme, že cookies na našej internetovej stránke Wellenmark vám vyhovujú. Viac informácií