Whisky Ledaig 10YO 46,3% 0,7l

Whisky Ledaig 10YO 46,3% 0,7l

2057
49,90 €
S DPH / Skladom. Objednávky vykonané pred 13:00 budú odoslané SPS kuriérom v ten istý deň

Za tento produkt získate 49 bonusové body.
Za váš nákupný košík celkom získate 49 bonusových bodov ktoré možno transformovať do poukážky 2,45 €.


 

Rašelinová whisky z liehovaru Tobermory na ostrove Mull, pomenovaná po predchádzajúcom znovuzrodení liehovaru. Prímorská a dymová whisky konkuruje z whisky z Islay, pokiaľ ide o silu, a 10-ročné zrenie vyvažuje intenzitu mladosti so zaobleným, dobre vyzretým duchom.

Ledaig 10YO nie je ani jemná, ani elegantná whisky, ale je ostrá, pútavá, komplexná, pestrá, chutná a neposlušná, a to nemusí sedieť konzervatívnym fanúšikom whisky.

Vôňa: pomerne ľahká a dobre vyvážená. Je tam veľmi mäkká rašelina s jemným dymom. Tóny jačmeňa a sladového extraktu s olejom z vlašských orechov a borovice a nádychom jódu, sušeného ovocia a orechov.

Chuť: stredne plná a pomerne bohatá. Nad spáleným dubom sú tóny korenia a dymu. Rašelina je tichá a suchá s nádychom čierneho korenia a zeminy.

Záver: stredne dlhý a jemne údený s korením.

Alkohol
46,3%
Druh
Single Malt
Vek
10-ročný
Balenie
Darčekové balenie
Pôvod
Škótsko

Spoločnosť Tobermory bola založená v roku 1798 a je jediným liehovarom whisky na hebridskom ostrove Isle of Mull a jedným z najstarších komerčných liehovarov v Škótsku. Vyrába sa tu Tobermory dva odlišné single malty: nerašelinový Tobermory a výrazne rašelinový Ledaig.

Tieto dve whisky sa vyrábajú pomocou rovnakých destilačných prístrojov, sudov, rmutových tunelov a vody z toho istého procesu, ale vzhľadom na použitý sladový jačmeň sú tieto dva druhy úplne odlišné. Od svetlého a farebného Tobermory so živou ovocnou chuťou, korením a jemnými slanými tónmi, ktoré odrážajú prístavné vody, až po robustný rašelinový Ledaig, so sladkým dymom a zemitými tónmi.

Doručenie objednávky kuriérom SPS zvyčajne nasledujúci pracovný deň od vyzdvihnutia objednávky kuriérom (nevzťahuje sa na sobotu, nedeľu a štántne sviatky).

Objednávky vykonané pred 13:00 (GMT+2) budú odoslaný SPS kuriérom v ten istý deň.

Objednávky vykonané po 13:00 (GMT+2) budú odoslaný SPS kuriérom v nasledovný deň.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Product added to wishlist

Používame cookies, aby sme zefektívnili prezeranie našej stránky. Ak budete pokračovať bez zmeny vašich nastavení, predpokladáme, že cookies na našej internetovej stránke Wellenmark vám vyhovujú. Viac informácií