• -25%
Víno Melini Morellino di Scansano DOCG 0,75l

Víno Melini Morellino di Scansano DOCG 0,75l

3080
11,18 € 14,90 € -25%
S DPH

Žiadne bonusové body za tento produkt kvôli existujúcej akcii


 

Melini Morellino di Scansano sa zrodilo vo vinohradoch kopcovitej oblasti provincie Grosseto v Toskánsku. Vyrába sa z 85 % z hrozna Sangiovese a z 15 % doplnkového hrozna. Víno má intenzívnu rubínovočervenú farbu. Vo vôni prevláda intenzívna ovocná aróma. Na podnebí vykazuje ľahké triesloviny, ktoré sprevádzajú teplú a strohú chuť.

Sladkosť vína
Suché
Alkohol
14%
Druh
Červené víno
Pôvod
Taliansko

V roku 1705, asi tri desaťročia pred koncom vlády Medici a jedenásť rokov pred oznámením veľkovojvodu Cosima III z roku 1716, ktorý definoval hranice výrobnej oblasti Chianti, sa florentská rodina Meliniovcov, bohatí podnikatelia z Val di Sieve, rozhodla začať pestovať víno. Melinis začali vyrába Vermiglio, klasické červené toskánske stolové víno. Vína sa predávali v sudoch, ale konzervácia a preprava predstavovali značné problémy, ktoré sa vinári Melini snažili vyriešiť podľa rady popredných odborníkov tej doby.
Od začiatku bolo Melini v popredí vo využívaní technológií. Už v roku 1830 sa víno na návrh Novellucciho z Prata niekoľko minút zahrievalo na 50 °C. Bolo pasterizované pomocou inovatívneho stabilizačného procesu tej doby, ktorý Louis Pasteur opísal vo svojich Etudes sur les vins z roku 1866.

Doručenie objednávky kuriérom SPS zvyčajne nasledujúci pracovný deň od vyzdvihnutia objednávky kuriérom (nevzťahuje sa na sobotu, nedeľu a štántne sviatky).

Objednávky vykonané pred 13:00 (GMT+2) budú odoslaný SPS kuriérom v ten istý deň.

Objednávky vykonané po 13:00 (GMT+2) budú odoslaný SPS kuriérom v nasledovný deň.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Produkty v rovnakej kategórii: 16

Product added to wishlist

Používame cookies, aby sme zefektívnili prezeranie našej stránky. Ak budete pokračovať bez zmeny vašich nastavení, predpokladáme, že cookies na našej internetovej stránke Wellenmark vám vyhovujú. Viac informácií