Zoznam produktov značky The Lakes
Myšlienka destilácie ako odlišných jednotlivých prvkov nie je spôsob, akým sa výrobca whisky pozerá na umenie. Je to skôr súčasť kontinua, siete možností, kde je všetko prepojené. Zmeňte jeden prvok a zmení sa všetko ostatné. Tvorca whisky úplne pochopí možnosti iba vtedy, keď pochopí, ako sa počas cesty pálenicou vytvárajú chute. Preto sa v The Lakes, neobvykle, výrobca whisky Dhavall Gandhi aktívne zapája do každej fázy. Ide o holistickú výrobu whisky.
Každá whisky používa rovnaký postup, začína rovnakými surovinami, ale každá pálenica to robí o niečo inak. Začína sa to výberom odrody jačmeňa a spôsobu sladovania. Bolo rozhodnuté, že The Lakes bude nedymová whisky. Studená čistá voda z národného parku Lake District sa po zahriatí pridáva do jačmeňa, aby vznikla číra mladina. Tu je prvý bod, kedy je možné ovyplvniť chuť. Čím pomalšie bude proces prebiehať, tým bude výsledný alkohol plnší.
Mladina musí byť kvasená, a tu nastáva otázky, aké kvasinky použiť. Kvasnice nielenže premieňajú cukor na alkohol, ale môžú hrať zásadnú úlohu pri vytváraní chutí. V súčasnosti sa používa jedinečná kombinácia kmeňov kvasiniek, ktoré sú použité v rôzne dni a zmiešané na konci týždňa. Fermentačný proces trvá až 96 hodín, čo je dvojnásobok priemeru - je tak dosiahnutá požadovaná komplexnosť a hĺbka chuti.
Vytvorenie novej whisky vyžaduje existenciu hraníc, ale musí ostať aj priestor na hranie a sledovanie inštinktu. Nesmie chýbať zmysel pre dobrodružstvo. Umenie blendovania je rovnaká alchýmia ako výroba parfémov. Dynamický, kreatívny a expresívny proces. Zrenie potrebuje čas, takže finálne ručne vyberané sudy sa spolu miešajú až rok pred plnením do fliaš, čo je výrazne dlhšie ako u ktorejkoľvek inej whisky. To vytvára hĺbku, guľatosť a harmóniu, konečný dotyk, ktorý z nej robí whisky The Lakes.