Zoznam produktov značky Freixenet
Rodinná história Freixenet siaha do roku 1861, keď Francesc Sala Ferrés začal podnikať v oblasti výroby a vývozu vína do Ameriky. Jeho pôvodné vinárstvo je tu dodnes, s láskou ho obnovila súčasná rodina, a stále vyrába malé množstvá Cavy - vyrobené ručne originálnym spôsobom.
Od silných koreňov, ktoré stanovil Francesc Sala Ferrés, príbeh rozkvitol v roku 1911 sobášom Pedra Ferrera a Dolores Sala Vivé. Hlboké znalosti vinárstva spoločnosti Dolores v kombinácii s Pedrovou víziou a podnikaním vytvorili základy dnešnej spoločnosti. Práve títo dvaja sa odvážne rozhodli prejsť od stáleho vinárstva k zložitosti výroby tradičnej metódy Cava. Mladý pár si vybral meno veľmi blízko domova. Pedro vyrastal vo vinici zvanej La Freixeneda alebo „jaseň jaseňov“ v katalánčine a vďaka tomu ho prezývali „el Freixenet“. Netušili, že táto prezývka bude o sto rokov neskôr známa po celom svete.
Pár urobil prvý odvážny krok k uvedeniu Cavy na svet, keď si v 30. rokoch otvorili kanceláriu v New Jersey. Koniec koncov, ako povedali Pedro a Dolores, oslava je niečo, čo ľudia robia na celom svete, a Cava by mala byť jej súčasťou: skutočne pozoruhodná vízia pre tú dobu. Koncom tridsiatych rokov si španielska občianska vojna vyžiadala životy Pedra a jeho najstaršieho syna. To znamenalo, že Dolores a jej tri dcéry zostali viesť spoločnosť. Jedno z prvých Doloresiných rozhodnutí ovplyvnilo do značnej miery nás všetkých: v roku 1941 uviedla svetu Freixenet’s Carta Nevada. Lahodná a žiaduca Cava vo výraznej fľaši, ktorá sa rýchlo stala globálnou ikonou.
Dolores odišla do dôchodku v roku 1957 a zodpovednosť za riadenie spoločnosti preniesla na svojho syna Josepa Ferrera. Mal vášeň pre to, aby Freixenet chutil ešte lepšie. Boli prvou spoločnosťou v Španielsku, ktorá lisovala hrozno pneumaticky a ako prvá začala používať chladené nádrže na kontrolu kvasenia a bola jednou z vedúcich spoločností vo vývoji vlastných kvasiniek.
Všetky tieto vylepšenia kvality našli domov v novej hviezde vo svete Freixenet. V 70. rokoch bola šumivá Cava, Cordon Negro, uvedená na trh v elegantnej čiernej fľaši. Po ochutnaní sa tento svieži a ovocný nápoj rýchlo stal najpredávanejšou Cava na svete. Vďaka usilovnej práci Josepa Ferrera, jeho synov a synovcov, sa v 80. rokoch splnil sen - Freixenet bol svetovým lídrom v sektoch vyrobených tradičnou metódou.
Spoločnosť teraz riadi piata generácia rodiny. Rovnako ako v roku 1861 Francesc Sala Ferrés, aj teraz sa snaží vyrábať najlepšie možné vína. Stále vášniví pri odhaľovaní nových a lepších technológií. Stále rešpektujú matku prírodu, na ktorú sú odkázaní pri každoročnej úrode hrozna.